כשחושבים על מכשיר מסיר שיער, מכשיר לייזר הוא הראשון שקופץ לראשנו. מכשיר הסרת שיער בלייזר נחשב לפסגת הטכנולוגיה בתחום ולמחולל מהפכה ממש בעולם האסתטיקה. אך מהי הטכנולוגיה שמחזיקה במקום הראשון ביחס לאפקטיביות הטיפול המקצועי? האם היא אכן הטכנולוגיה פורצות הדרך שממקסמות את תוצאות הטיפול? הכירו את הטכנולוגיות שמובילות את תחום הסרות השיער.
הלייזר אומנם פופולרי יותר, אך לא בהכרח יעיל יותר
תחילת דרכו של מכשיר לייזר להסרת שיער הייתה בשנת 1996, אז יצאה הטכנולוגיה החדשנית לדרכה המסחרית בפעם הראשונה ונהנתה בעיקר מיחסי ציבור טובים, כמעט ללא קשר אמיתי ליעילות הטיפול או החוויה הנוחה שלו.
הלייזר אושר בתחילת דרכו לשימושם של רופאים בעיקר ורק בהמשך משפותחו טכנולוגיות חדישות ומתקדמות יותר, הוא הפך גם לאמצעי אפקטיבי ולא רק טרנד. על פי מחקרים רבים מהשנים האחרונות, מכשיר המסיר שיער באופן מקצועי נתפס בעיקר במכשירי הלייזר, אם כי בתחום הסרת השיער קיימים מכשירים שמבוססים גם על טכנולוגיות אחרות.
טכנולוגיות אלה מבוססות בין היתר על קרן אור ונקראות IPL בהן שיטת העבודה היא בחירה באורכי גל בעצימות תרמית משתנה, יחד עם חדירות טרנס – דרמלית מבוקרת. זאת להבדיל מהטכנולוגיה עליה מבוססים מכשירי לייזר להסרת שיער למכירה, בה הלייזר מפוזר באמצעות אורך גל אלקטרומגנטי אחד ויחיד.
טכנולוגיות להסרת שיער
IPL נחשבת לאחת השיטות הוותיקות בתחום הסרת השיער באמצעות טכנולוגיה. היא דומה במידה מסוימת לטכנולוגיית הלייזר הודות לשימוש בגלי אור שמחממים את זקיקי השיער והורסים אותם, כאשר גם כמות הטיפולים המיושמת בשני המקרים תהיה דומה.
ההבדל המרכזי כאן נשען על חוויית הטיפול: IPL דורש אנרגיה נמוכה יותר בהשוואה ללייזר, כך שטיפול עם מסיר שיער באנרגיית אור יהיה פחות אגרסיבי וכואב, ללא שום תופעות לוואי.
טכנולוגיה נוספת ומתקדמת במיוחד שפותחה עבור חברת 4MP בבלעדיות היא DPC. מדובר בטכנולוגיה שממקסמת את איכות וחוויית הטיפולים בתחום הסרת השיער וזאת באמצעות שלושה מבני פולס המותאמים אוטומטית למטופל בעת הזנת הפרמטרים שלו למכונת הטיפול.
טכנולוגיה זו משיגה הפחתה משמעותית של השיער במכשיר להסרת שיער מקצועי כבר עם סיום הטיפול הראשון, תוך שמירה מלאה על תקינות העור באמצעות מערכת קירור שתומכת בתהליך הטיפול. השימוש ב-DPC בטיחותי לחלוטין ומותאם לכל גווני העור וסוג השיער, הודות לפיזור אנרגיית האור שאיננה חודרת אל מערכת הלימפה. קצב העבודה מאפשר טיפול מהיר ואפקטיבי, נטול כאבים.
הטיפול מתרחש באמצעות הבזקי אור באורכי גל משתנים, אך להבדיל מהלייזר בו נשלח גל עוצמתי אחד ויחיד להרוס את זקיק השערה, ב-DPC נשלחים כמה גלים באורכים משתנים, בהם שולטת הקוסמטיקאית דרך מכשיר העבודה ובהתאם לגוון העור והשערה. עצם הפעולה נחשב בטיחותי לחלוטין, נטול קרינה ובעל תוצאות מעולות.
מכשיר המסיר שיער בטכנולוגיה זו פוגע בזקיקים מבלי לפגוע ברקמת העור, גם הוא מותאם לגווני עור וסוגי שערה משתנים. קצב העבודה מהיר ואפקטיבי מאשר טכנולוגיית הלייזר ומקביל כמעט לזו של ה-IPL.
טיפולים בטכנולוגיית האור המתמקדים בשטחים קטנים (למשל קו הביקיני או השפם) אורכים כרבע שעה בלבד. באזורים גדולים יותר כמו הרגליים למשל, משך הטיפול הממוצע עומד על 35-40 דקות. ההחלמה על גבי העור היא מיידית, כך שלא יופיעו תופעות לוואי או לכל הפחות במידה נמוכה וחולפת.
מכשיר המסיר שיער באמצעות טכנולוגיית ה-DPC משיג את תוצאותיו תוך 6-12 טיפולים, אם כי הדבר משתנה ממטופל למטופל ומאזור אחד לאחר בגוף. יחד עם זאת, ניתן להבחין בדילול ובדקיקות גבוהה יותר של השערות באזור הטיפול כבר מהטיפול הראשון.
יתרונות הטיפולים באנרגיית אור
הבדל מהותי נוסף להבדיל מטכנולוגיית הלייזר, הוא שאין צורך לחזור שוב על מקטע הטיפול כדי למקסם את אפקטיביות הפעולה. בשימוש באנרגיית אור אין חשיבות לעומק שאליו חודרת האנרגיה, אלא למפגש שלה עם המלנין – אותו החומר שגורם לכהויות ושמביא לצמיחת שיער עבה ומובחנת.
המלנין קולט את אנרגיית האור וממיר אותה לאנרגיה תרמית, שבתורה מחבלת בתאים המזינים את השיער וללא פגיעה ברקמות סביבו. טכנולוגיה זו כמובן מאפשרת למכשיר המסיר שיער לטפל גם בגוף ואף בפנים, תוך התמודדות עם נגעים עוריים כמו אקנה או נימים בולטים.
לסיכום, מכשיר אפקטיבי להסרת שיער איננו מוכרח להיות בטכנולוגיית לייזר. הודות לשיפורים הטכנולוגיים הרבים של העשורים האחרונים, ניתן לייעל את תחום הסרת השיער ולהציע פתרונות חדשים, מהירים ואפקטיביים לא פחות מלייזר המציעים תוצאות שנשמרות לטווח ארוך.
להתרשמות ממכשור מסיר שיער חדשני ופונקציות העבודה פנו אל היועצים של 4mp.
שאלות ותשובות
מה ההבדל בין טכנולוגיית הלייזר לטכנולוגיית הDPC?
ההבדל בן הטכנולוגיות הוא אופן פיזור האנרגיה, בטכנולוגיית הלייזר משתמש באורך גל אחיד וממוקד על מנת להשיג עור חלק ונטול שיער. אל מול, טכנולוגיית ה-DPC המאפשרת שימוש במספר אורכי גל בהתאם לגוון העור וסוג הנגע ובפיזור רחב יותר, בשני הטכנולוגיות ניתן להגיע לתוצאות אפקטיביות באמצעות מכשיר מסיר שיער.
אילו מכשירים מבוססים על DPC?
חברת 4MP המתמחה בשיווק מכשור אסתטי מתקדם בתחום והבלעדית לטכנולוגיית ה-DPC המתקדמת, תשמח להציג בפניכם את המכשירים החדשניים והאיכותיים ביותר בטכנולוגיה זו ולהתאים עבור הקליניקה שלך את המכשיר הנכון. צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם.